Advies over verhuur

en Second Opinion

Verhuren van een woning is door de vele regels en wetten niet eenvoudig en het is voor veel aspirant verhuurders een onontwarbare kluwen. Een goed advies over alle ins and outs van het verhuur-proces kan veel problemen voorkomen.

Zo heeft de gemeente Amsterdam per 1 januari 2017 de regels over woningdelen veranderd. Dit betekent dat de eigenaar van een woning een vergunning moet aanvragen om zijn woning aan meer dan 2 personen te mogen verhuren. Voorheen kon iedere huurder op de huurovereenkomst worden gezet en had iedereen de zelfde rechten en plichten. Nu gelden er andere regels en zal men, indien men toch een woning wil delen, een en ander tegen elkaar moeten afwegen. Complex maar woningdelen is nog wel mogelijk.

Of je hebt een verschil van mening met je huurder over de jaarlijkse servicekosten afrekening, over wie wat moet herstellen of over de oplevering aan het einde van de huur en wilt precies weten waar je aan toe bent

Maar het kan ook zijn dat je twijfelt over de service van een collega makelaar en dat je een SECOND OPINION wilt, bijvoorbeeld omdat je raad wilt over de huurovereenkomst, of hoe moet je omgaan met de afrekening van de servicekosten.

Het advies voor verhuur is een advies op maat en dus afhankelijk van wat je vraag is. Het kan zijn dat een lokatie bezoek noodzakelijk is om tot een goed oordeel te komen. Aan de hand van dit bezoek maak ik een rapport. Je ontvangt ook het memo Aandachtspunten Verhuur. In dit memo wordt uitgebreid stilgestaan bij alle zaken van verhuur, zoals het presenteren, de huurprijs, de soort huurovereenkomst, screenen etc. Na lezing kun je terecht bij onze helpdesk, om uitgebreid vragen te stellen. Nu weet je wat te wachten staat als je je woning wilt gaan verhuren. Ook kun je beter beslissen of je zelf gaat verhuren, of dat je een full service verhuurmakelaar inschakelt.

Voor tarieven, ga naar de pagina Tarieven.

Je kunt contact op nemen met Marian Rudolphus  via de mail: info@marianrudolphus.nl of via +31(0)644249636.